Jag stekte kotletteroch till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. På så sätt tycker jag att de blir möra och goda och behåller sin saftighet
Putsa kotlettbiten fri från fett och skär den sedan i tunna strimlor. Att steka den i skivor vad jag inte sugen på och till slut blev det en härligt god pastasås av det hela
Salta och peppra. Smula sönder buljongtärningen och häll på lite vatten, låt koka i ett par minuter. Lägg i färskosten och grädden när vattnet kokat bort
4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Stekt kotlett i champinjonsås, hasselbackspotatis, sallad och svarta vinbärsgelé. Jag förkokade potatisen och på så sätt lagades den mycket snabbare än i vanliga fall när man kör in den i ugnen rå
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.