Ensam hemma några timmar så har jag hunnitmed att läsa många sidori veckans mordbok, en riktigtläskighistoria, och dricka en kopp te tillsammansmed, inte bara en utan två, goda rödvinbärsmuffins
Ursprungsreceptet hittade jag i boken Söta saker, och då med blåbär i stora formar. Dessa muffins är lite rejälare än vanliga, så därför passar de utmärkt iminiformat
Rör ner blandingeni smeten varvat med mjölken. Sverige spelade ju en fotbollsmatch häromdagen och min underbara sambo önskade sig något sött till matchen
Nu har det kommit en nyttigarevariant på det klassiska brödet, Hönö Rågmedråg och fullkorn. Jag och mamma var till och med på semester på Hönö och där köpte vigivetvis färsk Hönökaka direkt från bageriet
Skållning. Grovt rågmjöl. skållningen. mörk sirap. vetemjöl special. Mät upp mjölet i en bunke och häll det kokandevattnet över • Rör ihoptill en deg och täck bunken med plast• Låt stå iminst 6 timmar. Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet • Tillsättskållningen, sirap, salt och vetemjöl • Arbeta ihoptill en lösdeg och låt jäsa övertäckt i 1 timme • Ta upp degen på bakbordet,dela den i 2 delar och forma bitarnatilllimpor • Läggdem på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i45minuter under duk • Värm ugnen till 225° • Pensla limpornamed ägg och grädda dem i nedre delen av ugnen icirka50minuter • Pensla bröden med smör direkt när du tagit utdem • Låt kallna på galler
Jag har ätit dem med endast smör eller medlitebrie på MUMS. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tillsätt salt, honung, linfrön, brödkryddor, rågmjöl och rågsikt, litei taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.