"Rakott krumpli" som det heter påungerska kan översättas med "lagrad potatis" och görs med färdigkokt potatis, färdigkokta äggochungersk kryddig korv (exempelvis paprikasalami) som ger smak och karaktär åt rätten
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Såsen måste sjuda när smöret tillsätts, för om den inte sjuder (utan är avsatt från plattan) kommer sedan smöret och såsen att skikta sig, och smöret lägger sig ovanpå såsen
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Häll på grädden. Skala potatisoch lök. Skär potatisen i strimlor. Gott till bröd och en sallad. Varva potatis, lök, skinka, ost, salt och kryddor i en smord ugnssäker form
jag brukar köpa de där gula från blå band jag lägger in en bild så ni vet va ni ska leta efter. blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Vissa stilrena kanelbullar, vissa kanelbullar med en tvist och vissa egentligen bara bullar – med en hel drös av andra [
8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg. 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg 2 gula lökar Ca 300 g rökt skinka 2 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ev 1 tsk timjan 2 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.