Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt medlax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Koka potatisen mjuk och blanda med mjölk och äggulor. Tillsätt hälften av osten, smaka av med salt och peppar
Ugnsstektalaxfiléer i vitvinssås på babyspenattäcke lånade jag härifrån. Jag började med broccoligratängen då den inte fick plats i min ugn samtidigt som laxen (och de ändå ska tillagas på olika temperatur)
Servera laxenmed nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta. Sandkullens lax. Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.