Ugnsomelettmedrökt lax, spenat och sparris PrintFörfattare. Typ min favorit när det kommer till ugnsomelett och det får nog bli första målet senare idag
Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, röktbog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Sen tunt skivad mozzarellaost över hela, toppad medrökt, skivad bog och sen skjuts in i ugnen. Jag har också köpt på mig två stora voljärer där honor och hanar bor separat och allt har givetvis blivit baby-säkrat med extra nät och galler
Fäst ihop snittet med avbrutna grillpinnar i trä eller tandstickor i trä. Snitta den med ett djupt snitt på längden och fyll den med de soltorkade tomaterna som du delat i mindre bitar, skivorna av röktbog som du delat i mindre bitar samt osten som du gjort 1,5 cm* 5 cm stavar av
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning. Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten
Ugnsomelettmed mozzarella och kyckling. Ugnsomelett. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. 1Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.