Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning. Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten
Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Vispa ihop äggen i en skål och tillsätt paprikabitar, vårlökringar och ost och krydda med salt och peppar
Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Får jag kanske föreslå en ugnsomelett till lunch. Servera omeletten tillsammans medchampinjonstuvningen, eventuellt några prinskorvar och en fräsch sallad
Recepet kommer från "Vår kokbok" och är det bästa nånsin tycker jag. Här kommer ett superbra recept på ugnsomelett som passar jättebra till en stek, kotletter eller revbensspjäll
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsås med vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.