Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. 4 rejäla portioner30 skivor falukorv (nästan en hel falukorvsring blev det)30 tomatskivor, gärna körsbärstomater30 ostskivor5 dl mellangrädde3 msk hackad bostongurka1 msk dijonsenap1 msk ketchup2 msk köttfond (jag använde en liten fp av Fond du Chef)Några droppar stark chilisåsServera med potatismos eller ris. 30 skivor falukorv
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. ½ ring falukorv (400 g). Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Skär falukorven och purjolök i bitar. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). 400 g falukorv
Fräs falukorv, morötter, lök och curryn tills det fått fin färg. ca 4 pers300-400 g falukorv, strimlad2 morötter, riven1 gul lök, hackadcurry1 dl majs1 pkt matgrädde1 msk kycklingfond1 burk krossade tomatersalt och pepparHetta upp matfett i en stekpanna. 300-400 g falukorv, strimlad
Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg. 400 g falukorv. Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen
Jag har inte ätit så mycket korv sedan jag började dra ner på kolhydraterna men faktum är att en sån här gratinerad falukorv inte är helt fel LCHF-mat ändå
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Variationen brukar vara mellan korv stroganoff eller ugnsbakadfalukorv. Köpte en ring falukorv. Ja, ibland kan det även bli stuvade makaroner och stekt falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.