Servera den här såsen som tillbehör till kalkon, anka eller gås. Passar även mycket bra till patéer. Såsen är ganska lös när den precis kokat färdigt men kommer att tjockna ordentligt när den kallnat, detta på grund av hög pektinhalt (precis som lingon)
Blanda tranbär, socker och vatten i ett microsäkert kärl. Täck med lite plastfolie eller ett lock som är anpassat för din mikrovågsugn och tillaga på full effekt ca 7 minuter
Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe". Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar
Vill man ha en mer autentisk kalkonmiddag så serveras kalkonen även med tranbärssås. Nästa torsdag, den sista torsdagen i november, är det Thanksgiving
Det är även dags att ha i tranbärssås alt. 2 selleristjälkar2 morötter2 gula lökar5 lagerblad färska/torkade5 färska salviblad4 kvistar färsk rosmarin2 stjärnanis2 paket bacon (jag tog bara ett)8-12 kycklingvingar2 msk olivolja4 tsk vetemjöl4 msk sherry eller portvin2 tsk tranbärssås alt
Väl hemma på kvällen lagade vi trerätters tillsammans, först åt vi Toast Skagen och till huvudrätt en getostgratinerad oxfilè med klyftpotatis och tranbärssås och efterrätten blev en frusen cheesecake med färska bär
Hon serverade även gröna bönor blandade med sparriskräm och lök, wasabi honung brysselkål, potatislåda med stekt lök och ost, tranbärssås med apelsinskal och valnötter och en "limpa" gjord på röda linser
Servera lammet med stekt fläsk och svamp, potatispuré och tranbärssås. 1. Skiva löken och moroten. Bryn på lammköttet och lägg ner löken och moroten när köttet fått färg
1 kg tjocka revbensspjäll 125 ml sweet chilisås60 ml soja60 ml tranbärssås eller sylt saften av 1 limesaften av en mandarin. 60 ml tranbärssås eller sylt saften av 1 limesaften av en mandarin
Många engelsmän äter den på juldagen till kalkon (som inte alls är en lika gammal tradition), tillsammans med rostad potatis, sås, brysselkål, kokta morötter, rostade palstenackor, yorkshirepudding, baconinlindade korvar, tranbärssås eller röd vinbärsgelé (bara något lite lätt, alltså
Tranbärssåsen kan göras flera dagar i förväg. 1. Bland alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt småkoka cirka 30 minuter tills bären går sönder och såsen blir lite simmig
Kul tänkte jag och funderade ut en meny på grov tartar à la Mathias Dahlgren, honungsglaserad kalkon med rödkål, tranbärssås och mandelpotatispuré och kanelmousse med pepparkaksflarn och Calvadosäpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.