Detta är möjligen inte den mest lockande bilden för denna rätt men jag måste säga att smakerna tillsammans medbulgurn, rostade potatisen och tandoorikycklingen går väldigt bra ihop
Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar
Blanda den fluffade bulgurnmed kikärtorna, olivolja, frukt, nötter och mynta. Detta fick mina torsdagsgäster erfara när de kom för att hänga med sin små godingar
Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön
Hoppa inte över att göra riset, för det passar jättebra ihop med kycklingen. Använd gärna en elektrisk riskokare, men det funkar bra att koka i vanlig kastrull med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.