Elvisp med degkrokar är suveränt, likaså matberedare, men det går även utmärkt för hand. I och med att ugnen är påslagen och varm funkar det bra att ställa degen på, eller i närheten av, spisen
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Strö sedan rikligt med mjöl t ex rågmjöl på en kökshandduk, vält ut degen, drag ut den till en rektangel, vik kanterna in mot mot mitten och vänd degen så att skarven hamnar nedåt i handduken, vik över handduken och låt jäsa 1 timme till. När brödet jäst färdigt, lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten från ugnen, lägg över brödet med skarven uppåt, placera i övre hälften av ugnen, lägg 2 - 3 isbitar på den varma plåten i botten av ugnen och stäng luckan
Servera den antingen alkoholfri eller spetsad med något lite starkare. Den blir också en utmärkt gåbort-present om man förbereder med socker och kryddor i en liten påse
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor med vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Dessa smaker passar ju utmärkt ihop och med en knaprig smuldeg blev det SÅ gott. Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita choklad med torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Ett underbart gott vitt bröd med en seg och god skorpa. Låt svalna ett tag innan du stjälper upp brödet på galler, jag vänder alltid tillbaka brödet medskorpan uppåt och låter svalna
Den här ljuvliga pannacottan med både vit choklad och karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.