När köttfärssåsen är klar att servera fräser du snabbt på halverade champinjoner på burk i het stekpanna med lite smör, pressa ner en vitlöksklyfta och lite finhackad persilja, toppa sedan köttfärssåsen med detta i en lite hög bredvid osten…
Champinjoner blir som bäst att skiva och steka tycker jag. Champinjoner. Skiva champinjoner och finhacka vitlök och chili och stek i olja tills det fått färg
runt 10 skogschampinjoner. 10 skogschampinjoner några matskedar olja – oliv eller från tomatburken. Är det ens okej att kalla något för ett recept när man typ öppnar två burkar, steker lite svamp och kokar pasta
Stek champinjonerna ganska hårt = extra gott. Mina bästa tips när det kommer till att steka champinjoner är 1) att först steka dem i en torr panna - champinjonerna avger rätt mycket vatten, så om du steker ur vätskan först, innan du tillsätter olja och smaksättare, kommer slutresultatet bli mycket bättre, och 2) på tal om smak, så finns det få kombinationer som passar så bra till just champinjoner, som citron och vitlök. 6-8 medelstora champinjoner. 6-8 medelstora champinjoner
Till fyra portioner1 påse blandade salladsblad,olivolja, salt och peppar8 skivor baguette1 förpackning blå Castello2-4 msk crème fraîcheca 400 g champinjoner1 vitlöksklyftasmör att steka ifärsk timjanSkölj salladsbladen och lägg upp lite på varje assiett. ca 400 g champinjoner
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetariskt och denna vecka blir det en enkel pastarätt med broccoli, champinjoner och solroskärnor
Till fläskfilen serverade vi vitlöksstekta champinjoner. Jag hade 10 champinjoner som jag delade i fyra delat och stekte dem i 25 gram smör. 10 champinjoner s
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.