Servera medblodpudding och lingonsylt. Ni äter väl blodpudding en gång per vecka nu hoppas jag. När jag gick på låg- och mellanstadiet och vi fick blodpudding i bamba hoppade jag över potatisbullarna
Stek blodpuddingen och sidfläsket i smör, smaksätt med kryddblandningen. Många har nog dåliga upplevelser av blodpudding från skolmatsalen men detta recept piggar upp den ganska tråkiga rätten
Den bästa frukostvitaminbomben gör man med mango, citron och en rejäl hint av ingefära. Mixa den tillsammans med alla de övriga ingredienserna med en stavmixer
Sila blodet och blanda det med ölen (eller buljongen) och rågmjölet. Skala och finhacka löken och tillsätt med alla övriga ingredienser utom späcket och äpplet
Servera medhavtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. havtornsglass. Koka upp grädde, mjölk och blanda den med äggula, vispa varm över vattenbad till 82°
Den funkar utmärkt att servera som den är, eller t ex med några munsbitar lax eller kyckling. Börja med att skölja och finhacka broccolin i små, små bitar
Sila blodet, vispa det med ölen. Så har jag testat på att göra egen Blodpudding. Hyvlade lite vitkål med osthyveln och lingonsylt är också väldigt gott till
Det enda som är tråkigt medblodpudding är själva tillagningen. Häromkvällen tillagades blodpudding i Vardagspulsköket och det är något vi äter altför sällan insåg jag då
Idag till lunch åt vi blodpudding ( väldigt nyttigt och dessutom billigt men tyvärr väldigt sött) med lingonsylt och en höstig/vintrig sallad på vitkål, apelsin, valnötter och russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.