Vit mousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vit chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Vispa ägg och socker vittoch pösigt. Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev
Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Vit kladdkaka. Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Mörk chokladbotten med vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vita chokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. In i ugnen på ca 150-175 grader i ca 10 min, eller tills chokladen smält och frukten blivit varm
Så det fick alltså bli mini-kaffepavlovas (i stil med tapas, går ju lika bra att göra en stor pavlovatårta om man vill) med en mörk choklad- och kaffemousse och en vit kaffetryffel drizzlad över
Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Blanda resten med den vita chokladen. ) Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas
Brownies/kladdkaka med vit glasyr ochmörk choklad. Vispa ihop ägg och socker. Dessutom hackade jag i mörk choklad, extra choklad gör de flesta kakorna extra goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.