Men, misströsta ej - som pausmusik tänkte jag bjuda på ett recept på en svartvinbärssorbet som jag nu lyckats göra två år i rad utan att ta en bild på skapelsen
Vänd sist i vinbären och häll upp smeten i formen. Garnera med siktad florsocker och vinbär. Kladdkaka med vit choklad, havssalt och rödavinbär200 g margarin eller smör200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)1. 5 dl strösocker3 stora eller 4 små ägg2. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)2 dl vinbär blandade med 1 msk strösockerSmörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 200 g margarin eller smör. 3 stora eller. 2 dl vinbär
Lägg vinbärsklasarna i en syltgryta och häll på vattnet ochkryddorna. Häll upp på små varma glas. Rör ner sockret så att det smälter och koka sakta utanomrörning i 10-15 minuter eller tills saften håller geléprov (ta litegelé på en sked och luta svagt, rinner gelén trögt är den klar)
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Tillsätt svarta bönor och smaka av med salt och peppar. Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 minuter. 130 g rotselleri, grovt riven. 1 dl GoGreen torra Röda Linser. 1 fpk GoGreen Svenskodlade Svarta bönor, väl sköljda
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter rödavinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter rödavinbär
Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre. Blanda bärmos och vatten, koka i 15 minuter på svag värme. Tillsätt sockret under omrörning och koka ytterligare i 15-20 minuter eller tills den tjocknar. 1 kg rödavinbär
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.