Skala och hacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Värm olja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i det gröna och fräs glansigt utan att bryna
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i olja i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i löken på slutet och låt löken steka med de sista 5 minuterna
Koka pastan och lägg i en ugnssäker form. Vispa samman grädde, mjölk och chilisås. Häll över pastan. Skär kasslern i tärningar och lägg det över tillsammans med svamp och ärter
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.