Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både köttoch fiskrätter. Den anses vara världens godaste svartpeppar och odlas i Kampotregionen i Kambodja
Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner salladsöken och rör om. Lägg ner rödlöken ochköttetoch stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 300 g kött
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Hacka de gula lökarna och lägg de i botten på lergrytan. Slå såsen över lök och kyckling. Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra minst 30 minuter. Ställ in nederst i kall ugn och starta sedan ugnen på 175 grader och låt stå inne i 60 minuter 4 st kycklingfiléer
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Snitta skinnet och massera in marinaden i kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.