Första receptet jag testade var just äggtoddyn som jag spetsade med Xanté, en jättegod päronkonjak. Vad passar bättre efter en tur i pulkabacken eller en vintrig långpromenad än att slå sig ner framför brasan med en värmande äggtoddy
Det blev en vinterpromenad med skoknarr idag. Lika härligt är det sedan att komma in i värmen och värma sig med något varmt, sött och gott, toppat med ett gäng mini marshmallows
Med recept som jag hittat hos Sockerrus. Tillsätt päronkonjak och vispa till en slät smet. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på
Forma tryffeln till valnötsstora bollar, ev med hjälp av två kalla skedar. Ingredienser. 100g smör1,5 dl vispgrädde300g 70 % mörk choklad3 msk sukrin, kan uteslutas jag använde inte det
2 cl Xanté päronkonjak. Blanda allt och häll upp det i filmrullsburkar, sätt på locket där du gjort ett hål i mitten och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
dessa går nu att frysa in för att senare plocka fram och göra i ordning med smörkräm och choklad. Tycker dom blir bäst medXante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens
Jag har även gjort den här medpäronkonjak, vilket också var supergott. Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddo med passoa och passionsfrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.