Börja med zucchini som behöver längst tid, fortsätt med purjolök och tillsätt skinka sist. Eftersom vi dessutom hade ett paket bake-off-baguetter passade det ju perfekt att göra en roligare och godare variant av varma mackor
Jag är väldigt förtjust i varma mackor och får starka barndomsminnen av formfranska med banan, ketchup och ost som gräddats frasiga i ugnen och åts med stora glas mjölk till
På med skinka, pizzakrydda och lite mer ost överst. Värm i torr stekpanna på medelvärme. God morgon. Soppa fick ni som inspiration igår så idag bjuder jag på ett smarrigt tillbehör till det
Servera med kokt ris eller pressad potatis. 15 minuter tills bitarna öppnat sig och fyllningen är smältande läcker med fin färg. 125 g krämig dessertost med paprika/chili
Riv mozzarellan grovt och blanda med crème fraiche, hackade soltorkade tomater och basilika. Skär ett snitt i mitten på varje laxbit så att det bildas en ficka
Koka upp en gryta med vatten. Gör ett litet snitt med en kniv i skalet vid roten på varje tomat. Dra av skalet från tomaterna och halvera dem genom roten, gröp ur kärnhusen med en tesked och ställ tomaterna åt sidan så länge
Pensla med ljummet vatten, och strö på flingsalt. Vrid baguetterna och lägg dem på papprad plåt. Lös jästen i vattnet i degbunken, tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.