Nu är det dags att göra vaniljkrämenoch detta är för en portion. De är jättegoda att äta som de är och de är jättebra att ha med sig som mellanmål i ochmed att de håller sig utan att man behöver ha dem i kylen
Samma sak medvaniljkrämen som skulle kokas, ägg i den med. Där skulle man först baka kakorna först, vilket jag inte har emot, sen göra egen vaniljkrämoch sen koka ihop en hallonkompott
Chokladterrin med rostade nötter, vaniljkrämoch färska hallon. Vaniljkräm. Tyvärr så hade jag inte tiden nog att ta ett kort på huvudrätten ( parmalindad oxfilé med svampkräm, balsamvinägersås och rostad potatis) som jag lagade på nyår
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld medvaniljkrämochhallon
ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persiko gelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Vispa äggulorna och florsockret poröst i en bunke, gärna med elvisp. Krossa turkiskpeppar i mortel, jag brukar inte krossa så att det blir ett pulver, det är gott med lakritsbitar i glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.