4 500 g värmlandskorv eller köttkorv 400 g mjölig potatis 100 g morötter 100 g kålrötter ca 2 dl mjölk 2 msk smör salt vitpeppar 1 gul lök 10 vitpepparkorn 4 lagerblad 1 msk salt senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda detta tillsammans med kryddorna i en assistent. "Just den här värmlandskorvens hemlighet har gått i arv sedan någon gång i början av 1900-talet, tekniken har justerats och ingredinserna modifierats lite med åren. Tillaga korven i kokande vatten i ca 30 minuter och servera med potatismos, senap och lite sallad
Vi gjorde Värmlandskorv och en annan julkorv och allt gjordes från grunden när julagrisen köptes. Vurmar mycket för närproducerad mat och med så få tillsatser som möjligt i t ex charkprodukter, kött köps t ex aldrig utländskt
Det kunde vara kokt gädda medpepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
Stoppa smeten mycket löst i fjälster med assistent, Själv tycker jag det går bäst med en gammal hederlig korvstoppare som man vevar för hand, för då får man inte med så mycket luft i korvskinnet som man får med en köksmaskin
)För dig som vill stoppa egen korv får här receptet på familjen Perssons värmlandskorv. ) Han följer med storögd förtjusning alla moment som skall göras innan den färdiga korven puttrar på spisen
g rå fläsk-, kött- eller värmlandskorv. Sjud korven utan lock, fläsk- eller köttkorv ca 30 minuter, extra tjock korv, t ex julkorv ca 40 minuter och värmlandskorv ca 45 minuter
Mosa med stilla elvisp några gånger innan strömmen slås på. Smaka av med muskot. Koka morötterna knappt mjuka i saltat vatten (gärna i potatiskoket, ta upp med hålslev)
Klicka på yoghurt och garnera med sköljda ärtskott. 3 Fördela couscous på tallrikar, lägg på korvskivor, spritsa med ketchup och senap efter smak. 2 värmlandskorvar à 300 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.