Ugn 250 grader. 1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ägg och mjölk. 3. Rör ihop till en smidig deg. 4. Dela degen i ca 15 bitar och rulla bullar
Värm vatten till 37°(fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl
Blanda mjöl bakpulver socker o salt i en matberedare, tärna i smöret och kör på högsta hastighet tills smöret finfördela tillsätt filmjölk o båda ostsorterna kör maskinen tills allt blandats fördela smeten i ca 20 muffinsformar grädda i 225 gr ca 15 min 8 dl mjöl
Ingredienser Portioner. ca 15 st Deg 25 g färsk jäst 5 dl kall mjölk eller vatten 1 tsk salt 2 msk olivolja ca 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g) ca 1 l vetemjöl special (1 l motsvarar ca 600 g) Garnering 1 dl ägg ca 2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i olja, salt, honung, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin i 8 minuter
5 dl mjöl (valfria sorter). 1 msk bakpulver. 1 tsk salt. 2 msk sirap. 2,5 dl vatten. riven ost. Blanda de torra ingredienserna först och ha sedan i vatten och sirap så det blandas ordentligt
Gröp ur alla paprikor. Blanda färsen med 1½ dl ris och kryddorna. Fyll paprikorna. Koka upp vatten blandat med de krossade tomaterna och kryddor, det är en ganska kryddstark soppa
Rakottkrumpli som den här rätten heter är ingen nykomling för mig, min ungerska mamma har alltid lagat den och den har alltid varit min absoluta älsklingsrätt
Gyulai är en typ av Kolbász och är uppkallad efter den ungerska staden Gyula. Den är ganska hård i konsistensen och äts som den är rakt av, i skivor som den är eller med bröd, Korven används även i många ungerska rätter såsom lecsó – entjock grönsaksstuvning av paprika, tomat och lök sauterat i baconfett(lard) och rakott krumpli – en potatis- & ägg låda
Det här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.