Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar. Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen
Alla tillbehör i samma panna gör det till en lika lättlagad som god festrätt. 4 portioner. 1 hel kyckling ca 2 kg 3 citroner 1 hel vitlök 2 dl olivolja 600 g mandelpotatis, skalad 400 g champinjoner, delade 2 rödlökar, skivade 1 kruka timjan 4 dl kycklingbuljong 50 g smör Maizena till redning Salt och peppar
Nu i helgen hade jag ingen fantasi vad vi skulle äta, så varför inte göra ugnsgrillad kyckling. Som tur var hittade jag 4 st kycklingfilé som vi ugnsgrillade med lite vitlöksmarinad, till den serverade jag smörstekt broccoli och en grönsallad med tomat och avokado
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Enkel men god middag som sköter sig själv i ugnen. Kycklingbitar, morötter, lök, vitlök och potatis samsas tillsammans med några citronskivor och ett par klickar smör ovanpå
Äntligen fick vi lite sol igen. Det har blåst rejält idag men det har i alla fall inte regnat något som det ju har gjort i några dagar nu, rejält också
Hej på er. Här ska ni få ett recept på en fräsch, enkel och somrig middag som allra helst ätes utomhus i solen ☀️ Funkar finfint att fixa på grillen istället för i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.