Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Att kombinera två förrätter till en är riktigt roligt. Den här räksoppan är riktigt kraftfull och för att lätta upp den lite så skummar jag lite mjölk som blir som ett milt lager ovanpå
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter
Kungens Pepparkakor250 g strösocker250 g smör1½ dl sirap (ca 210 g)150 g vispgrädde1 litet ägg1½ msk kanel1½ msk ingefära1/4 msk nejlikor½ msk bikarbonat700 g vetemjölRör samman smör och socker med sirap, ägg och kryddor
Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd, kan det vara något. Räksoppan är gjord på mjukost och med morötter, vitlök och massa räkor blir en så matig, smakrik soppa som du inte kommer få nog av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.