En tomkha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tomkha gai var jag sugen på, så Tomkha gai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKha gai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Den här soppan, alltså. Ny favorit i Matrepubliken. Vi köpte limeblad när vi var på Green senast och ville göra något roligt, vilket resulterade i den här löjligt goda thaisoppan med tofu och kokosmjölk
tomkha gai. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tomkha-soppa, men lika glad för det är jag. Tomkha tofu (4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.