Skär kycklingen i bitar. Höj värmen och stek kycklingbitarna tills de fått fin färg. 3 kycklingfiléer. Skär lökarna i klyftor och finhacka chili och vitlök
4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen. Slå upp allt i en ugnsfastform, placera tomaterna ovanpå kycklingen
Bena ur och skär kycklingen i bitar. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. kyckling, grillad. Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås
Kvällens middag blev en favorit vi inte ätit på länge – Thailändskkyckling med nudlar. Kycklingen ska marineras en halvtimme eller helst mer så ha lite framförhållning
Thailändskkyckling. Bryn kycklingbitarna i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta. Thailändskkyckling. Häll mjöl/kryddblandningen över kycklingen, låt fräsa ihop lite under omrörning
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.