Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Det började med sesambrödet som var jättegott länge. Nu har vi ätit knäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Gnid de rostade brödskivorna med den ituskurna vitlöksklyftan
Men, om man läser på påsen vart den kommer ifrån så blir det ännu lättare att välja. Eldorados spenat är producerad i Belgien för Axfood och Findus är producerat av Findus i Sverige, odlad i Bjuv i Skåne stod det på min påse
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Ett enkelt fluffigt bröd, någonstans mellan det där goda turkiska, vad det nu heter, och en fralla. På vintern kan man med fördel låta degen stå svalt över natten och sedan baka ut till knaprigt frukostbröd med det fluffiga innehållet
Lägg bröden i väl smorda formar (1 1/2 liter). Ställ in bröden i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda bröden ca30 minuter. Ta dem försiktigt ur formarna och grädda vidare i ca 15minuter eller tills bröden fått vacker färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.