Recept. Esma. tors, 2013-09-19 20. 11. (1). Separera bladen från kålhuvudet. Lägg i en bunke täckt med kallt vatten, låt stå i ca en timme, låt vattnet rinna av
1 orta boy beyaz lahana. 200 gram kıyma1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı2 orta boy soğan1 sarımsak1 yemek kaşığı tuz (Salçanıza göre ayarlayın)1 yemek kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı fesleğen1 çay kaşığı yeni bahar
(8 port. )1 surkål, ca 1 kg 1 kg champinjoner2 st. gula lökar1 morot1 palsternacka1 bit rotselleri2 st. vitlöksklyftor100 g risca 1,5 l vatten2 glas vitt vin6 msk tomatpastatimjan, dillsalt, peppar- Rensa och hacka champinjonerna
En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Jag har inte lagat det själv någon gång och jag vet inte heller hur man gör
På Balkan äts kåldolmar både till högtider och vardagsmiddag. Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Egentligen är det ett recept på surkålsdolmar som hon fått av sina serbiska och kroatiska grannar. Det här är en variant på ett recept av Tina Nordström i Gourmet nr 1 2011
Ifall du vill göra ett mindre antal surkålsdolmar än receptet ovan så kan du hacka upp överbliven surkål från surkålshuvudet och steka upp med exempelvis kryddig ungersk korv och ajvar hälsar Prima
I det centraleuropeiska köket är inlindning en återkommande tillagningsmetod. Surkål- och vinblad är de vanligaste omslagen och fyllningen består vanligtvis av färs, ris och olika kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.