Kycklingbitarna måste bli genomstekta. Skölj riset i durkslag och låt det rinna av väl. OBS att det inte alls blir lika bra att laga denna rätten med för varmt ris, det ska ha hunnit svalna men helst inte svalnat helt
Dela fisken i bitar och vänd i ströbröd blandat med salt och peppar. Skala och hacka ägget, och blanda med kapris, senap, parmesan, keso och crème fraiche
En säker succé – när det ska vara klassiskt. Blanda rågmjölet med lite salt och peppar. lossa köttet med en kniv och när det lossnar lätt och utan problem är fisken klar
Lägg ut smördegen och lägg den stekta filén på. Så det blev smördegsinbakad fläskytterfilé med skinka och mozzarella köpt bearnaisesås, jättegott och enkelt
Mormors kock-talanger sviker en aldrig. ) Nu kommer i varje fall receptet på den utsökta, panerade fisken mommo lagade då jag var på besök i deras stuga mitt ut i Lovisa skärgård
Dela fiskblocket. Sätt ugnen på 225°. Smörja en ugnsform. Krydda fisken med salt och svartpeppar. Lägg ostskivor eller riven ost över och den klippta dillen
Prova med en sticka för att se om köttsaften är klar och genomskinlig. Blanda rap- och olivolja tillsammans med citronsaften till marinaden och häll över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.