Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squashoch brysselkål. Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut
Vi har fått en massa squash i år på bara tre plantor. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Häll av vattnet och låt stå. Fräs upp margarin och lök i en stekpanna. Pudra över mjölet och rör runt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningen rör om tills den löst sig
Denna gången blev det både aubergine ochsquashoch även massor med ost, gott, gott. Solen försvann precis bakom massa moln och det ser mörkt ut men det gör inte så mycket, onsdag är ju min lediga dag och jag kommer njuta av den ändå
Skala potatis och lök. Varva potatis, lök, skinka, salt och svartpeppar i en smord ugnssäker form. Blanda créme fraiche, mjölk,fond, ev ägg och övriga kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.