Först ut blev en sockerkakamed äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. På med resterande smet. 1 dl socker1 tsk kanelVispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
God sockerkakamed glasyr. Det är en lätt och luftig kaka med en god kokosglasyr på. När vi var på fest med vår dansförening bjöd Gunilla oss alla på den här goda sockerkakan
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Häll fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop dem med kladd sidan. Ni vet den där goda vaniljsockerkakan som man delar och häller i fyllning, som är så himla god
En sockerkaka smaksatt med blåbär. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller eller en skärbräda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.