Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Saftig sockerkakamed tesmak. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkakamed plusmeny. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt
De är smaksatta medingefäraochcitronoch smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. Kakan innan jag hade på glasyren, den är nästan snygast utan, men det blev så gott med den sötsyrliga glasyren så det var det värt
Vispa ägg och socker poröst. Recept2 ägg 2 dl socker3 dl vetemjöl50 g Smör1 dl mjölk2 tsk bakpulver 1/2 citron (skalet och saften)1 tsk vaniljsockerSå här gör du. 1/2 citron
Fredagsmys med HÄLSOSMARTA mandlar. Citronochingefära mandlar. Den sista tiden har jag inspirerats mycket av citronen, den är snygg, fräsch, god och nyttig
Skala och riv ingefäran. Riv skalet av citronenoch pressa ut saften. Skala och pressa vitlöken. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaftenoch vinägern börjar koka
Sila bort ingefäran. Rör i honung ochcitronsaft. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten ochingefäraLåt stå ett tag. - Läs hela inlägget här Ca 2 dl riven färsk ingefära. 1 dl citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.