Bröd är något som är riktigt kul att göra. Jag har ändå sedan liten fått baka bröd tillsammans med min pappa som är bagare så jag har det lite "i blodet" kan man säga
Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en rejäl bunke. Ner med vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, nötter och allt annat ni vill ha i brödet
Varje fredag inför advent dukar jag fram lite extra god frukost till mina kollegor. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här
Jag bara älskar rågsiktsbröd. RågsiktsbrödIngredienser50 gram smör6 dl mjölk (vatten funkar också bra)1 påse torrjäst1 msk salt½ dl brödsirap11-13 dl rågsiktInstruktionerBörja med att smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet om du använder det. Rågsiktsbröd from Matskafferiet 50 gram smör
Ljumma mjölken till 37 grader. Blanda rumstempererat smör + rågsikt + salt + socker i en stor bunke. Häll på mjölken och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Igår bakade jag de här rågsiktsbröden i stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Snabbakat pannbröd. Torsdagsoppan idag var en grönkålssoppa som jag snabbakade ett bröd till. En bakpulverdeg som det blev fyra brödkakor av var precis lagom till oss två här i hushållet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.