Häll försiktigtvineti det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka. 1 schalottenlök, skiva 1 msk socker 2 1/2 dl rödvin 2 1/2 msk kalvfond + 2 dl vatten 1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena) salt Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. - Läs hela inlägget här 1 schalottenlök. 2 1/2 dl rödvin
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Skyn i ugnsformen sparas tillrödvinsskyn. I det enkla bor det vackra. Rödvinsskyn. Mat som inte är krånglig att göra och som sätter guldkant på tillvaron
Rödvinssky. Livet den här veckan har varit ganska tufft – läs Imin tankevärld – om du vill veta mer. Vi var därför så väl förtjänta av riktigt god middag och gott vin
Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensivlitenrödvinsreduktion
Vigillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Så när vifirade Fröken Lindanyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bitgrillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostadpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.