Tryck till dem med gaffel för att skapa mönstret. kanel och bikarbonat löst i lite ljummet vatten. Skär dem i 7-8 cm långa bitar och böj dem till hästskor
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Småkakormed vit choklad, blåbär och tranbär. Bland de godaste jag har ätit på länge är de från ICA eller Göteborgskex (båda har varsin variant) med vit choklad och tranbär
Jag älskar ju småkakoroch jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.