En del sjötungaWalewska-puritanervill kanske stena mig. Vi måste först börja med historientill varför jag och flickvännen överhuvudtaget gjorde denna extremt dyra rätt
Variationer på Vitvinssås Den här såsen har jag använt till många fiskrätter genom åren. Med den som bas, har jag varierat såsen med olikasmaksättningar som Saffran, Pernod, Örter eller vad jag nu har tyckt passat bra tillolikafiskar
Vitvinssås. Ingredienser. Finhacka scarlottenlök fräs den långsamt i smöret , slå på vittvin låt reducera till hälften, slå på fiskfonden låt koka ihop
En klassiker som aldrig kan bli fel. Inte för inte som den kallas drottningen av fiskrätter. Inte så svår att göra och alldeles sagolikt god tycker jag
Koka potatisen och häll av vattnet. Pressa potatisen och arbeta sedan in smör, äggulor och kryddor. Spritsa ut moset på kanterna av ett stort eldfast fat, gärna medans det fortfarande är varmt
saften av ½ citron. 2 dl vittvin. 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong. 3 dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 schalottenlökar 2½ msk Arla® Svenskt Smör 2 dl vittvin 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong 3 dl Arla® vispgrädde salt saften av ½ citron
När sjötungan vänds, lägg en skiva rå potatis under stjärten så att inte den delen blir överstekt. Skölj fisken ren där huvudet suttit, torka fisken och vänd den i mjöl, salta och peppra
Om man lyckas få till en riktigt god vitvinssås bör man hålla hårt i det receptet sedan. Den här såsen innehåller grädde, fond och vittvin, men även litecitron och torkad dragon vilketverkligen förhöjer smaken
sjötunga. Kanske en utav de mesta klassiska såser som finnstillfisk, ägg- & persiljesås. Oftast till kokt torsk eller kolja, men imin värld funkar det tilliprincip all fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.