Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
1 orta boy beyaz lahana. 200 gram kıyma1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı2 orta boy soğan1 sarımsak1 yemek kaşığı tuz (Salçanıza göre ayarlayın)1 yemek kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı fesleğen1 çay kaşığı yeni bahar
Den turkiska dolmen fast med vindruvsblad, kallas Sarma. Jag smakade Sarma första gången av min svärmor och det är en av rätterna jag alltid önskar innan vi reser ner
En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Jag har inte lagat det själv någon gång och jag vet inte heller hur man gör
Dolma, eller Sarma som de också kallas, tillagades redan i antikens Grekland och ordet dolma betyder kort och gott fylld, vare sig det är paprikor, salladsblad eller vinblad
På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna
Hon bjöd på sarma och annat gott. 112 - det brinner. 2019-01-27. 23. 12. 00. Kommentarer. Hipp hipp hurra för barnens extramorfar och Baba som fyller år idag ♥
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.