Ofta blir det ju ris över efter middagen, här är ett perfekt sätt att ta tillvara på det samtidigt som man får lite mer matiga pannkakor, himla gott med grädde och sylt
Vi brukar köpa hämtmat någon gång i veckan. Bland mina favoritställen lyser Vi viet starkast. Autentisk vietnamesisk och thailändsk mat som tillagas med stor kärlek och omsorg
Onsdagen den 16 september – Rispannkaka med lax. Det blir en hel del fisk den här veckan, så är du ingen fiskälskare som vi är – så får du byta ut en del måltider
Jag tycker hekgerna går så in i nordens fort ibland. Helgen som gick bestod av jobb i butiken fram till 14 på lördagen, sen hem och fixade lite snabb lunch
Om du ofta får ris över från middagen så är detta recept perfekt att göra en måltid av resterna. De är jätteenkla att göra och passar utmärkt med så väl salta som söta tillbehör, sidfläsk, sylt, kesella
Skölj riset noga i kallt vatten, gör likadant med linserna och lägg dem i varsin bunke. Häll ner 1 liter vatten i riset och 3 dl i linserna och låt det stå framme i rumstemperatur i 5 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.