Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Då är vi alltså framme vid tipsartågets ändstation nu, visserligen två dagar för tidigt (eller en, beroende på när du läser detta) men vi vill ju att ni ska kunna hinna få hem alla ingredienser också så ni kan blanda er drink
Supergod havregrynsgröt som smakar äppelpaj. God som frukost, mellanmål eller som en stärkande fika. 4-5 portioner 6 dl havregryn 2 st äpplen 3 dl mjölk (kan bytas ut mot mandel- ris- eller sojamjölk) 6 dl vatten 1 nypa salt 0,5 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt 1 tsk kanel Söta med ett av alternativen (kan uteslutas för ett sockerfritt alternativ)
Idag vill jag bjuda på en god Blåbärskaka i cheesecakemodell. Jag tycker så mycket om att gå i skogen och plocka bär och frysen fylls med alltför många liter av både blåbär och hallon
Det gick och den va hur god och uppfriskande som helst. När sommaren kommer så kommer ju även många frestelser, och då får man ju alltid göra ett val, förr hade jag lätt slängt ihop en paj, och jag skulle ju såklart kunna gjort en som va gjort på Lchf vis
En somrig helg är över här i Karlstad och i morgon är det åter vardag. God kväll i stugorna. Jag börjar jobba igen efter elva månaders föräldraledighet, vilket känns både spännande och lite ledsamt med världens goaste unge hemma
Som om det vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
enomdan räcker så det blir billig festfruktost. Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg. Vispa en äggvita med 1 tsk vaniljpulver i lätt med gaffel så att det blandar sig
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Det ena blir till det andra som blir till det tredje. En gång när jag gick min lärarutbildning fick vi lära oss om kedjematlagning och det har jag använt nu i många år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.