Lägg fransyskanmed nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helstekt fransyska. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan. Servera med en god potatisgratäng, potatissallad eller klyftpotatis
Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Smaka av ädelostsåsenmed svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
Häng upp handduken med köttet i ett soligt söderfönster. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 4-5 dagar. Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin. 1 kg fransyska (eller annan nötstek)
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Det ska ha bildas rikligt med vätska i “paketet “ för att den ska vara klar. Lägg de skalade och delade morötterna och botten av en "Crock pot" tillsammans med den skalade och klyftade rödlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.