Smaka av med lite fransk senap. Till slut kommer vi hem med ”skalad” rödspätta. Det är svalt, men med en klart lysande sol – ungefär som en augustidag med klarblå himmel
Ta de tinade rödspättafiléerna, lägg filéerna platt på tex diskbänken, peppra och salta. Smörj en ugnsfast form med lite olja, skiva purjolöken som är över och lägg i formens botten
Det är en inläggning med mycket och många smaker som alla passar riktigt fint tillsammans. Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Rör ner crème fraîche och smaka eventuellt av med mer sött/salt. Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar
Rabarber- och jordgubbspaj medsmak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Gillar du medelhavssmaker så kanske den här kan passa. Bre sedan på med creme fraiche på alla kanter och på toppen av smörgåstårtan så att allt täcks och blir vitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.