Servera genast biffarna medlök, sky och den stekta potatisen samt nyklippt persilja. Tärna potatis och stek i smör och olja på medelvärme till den är mjuk
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna medpotatisen
Servera genast biffarna medlök, sky och den stekta potatisen samt nyklippt persilja. Tärna potatis och stek i smör och olja på medelvärme till den är mjuk
Stek potatisen i en rejäl klick smör på medelvärme tills den fått färg och mjuknat. lägg upp potatisen på tallrikarna, placera fläskkotletten (halverade om önskas)ovanpå, lägg på lök och friterad salvia
Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Kryddblandning med öländska örter är otroligt gott till råstektpotatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 4 st potatis. 1250 g steklök. 14 st potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn. 1Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.