Det som lockade mest var själva gräddandet istekpannan och intei ugnen. En god vän tillmig kommer från Jämtland och han pratar ganska ofta om jättegoda mjuka "tjockpickebröd" som hans mamma brukade göra
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Det är praktiskt när man vill ha nybakat bröd färdigt på en halvtimme. Kavla ut varje del till en rund kaka med mycket rismjöl, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har
När jag var liten var jag verkligeningengrötmänniska. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelsei form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör imitten
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Tyvärr är det intelika kul att kavla. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas litetill
Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölki. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
Åh vad det här väcker minnentillliv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
I Söndags åt vi bakade potatisartillmiddag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigttill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.