Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Första gången jag bakade bullar medfördeg och det blev riktigt bra. Vad är meningen med att bo i ett land med fyra olika årstider om det inte är olika väder de fyra årstiderna
Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den. I lördags bakade jag lussekatter och testade då Roy Fares recept på lussebullar, där man har en fördeg
5 dl mjölk (till fördeg). 1-1,5 g (2-3 påsar) saffran (mortlat med lite socker och 1,5 msk rom eller annan sprit). 600 g vetemjöl special (eller annat vetemjöl av bra kvalitet) (till fördeg)
Blanda det ljumma vattnet medfördegen och häll gärna över i en köksassistent. Rör ut jästen med vattnet i en bunke och blanda ner rågsikten till en grötliknande deg
Det är så tacksamt att ha lite bullar lättillgängliga i frysen, perfekt om de kommer oaviserat besök, en snabbfika eller helt enkelt med i utflyktskorgen
5 dl mjölk (till fördeg). 1-1,5 g (2-3 påsar) saffran (mortlat med lite socker och 1,5 msk rom eller annan sprit). 600 g vetemjöl special (eller annat vetemjöl av bra kvalitet) (till fördeg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.