Pensla bullarna med vatten och strö på pumpafrön. Blanda jäst och 2 1/2 dl vatten i en annan bunke och rör först ner det skållade mjölet och sedan rapsolja, russin, pumpafrön, sirap, salt och det mesta av vetemjölet. 5 dl russin
Testade att göra deras rågbullarmedrussin och visst blev det gott, testa du med. Arbeta ner hälften av mjölet, tillsätt russin och lite till mjöl tills degen släpper från kanterna men den får inte bli för hård
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig och tillsätt russinen. 2 dl russin. Pensla bullarna med vatten och eventuellt 1-2 msk sirap per del vatten strax innan de tas ut ur ugnen
Arbeta upp degen med mera mjöl och skär i bitar. Jag sötar ofta med honung. Blanda havregryn och vatten i en kastrull och låt det koka under lock till en gröt ca 5 minuter (kan gå fortare)
Detta använde jag i kombination med vetemjöl för att baka dessa rågbullar. Degen är smidig att jobba med och man ska inte baka in mer mjöl i degen när man bakar ut frallorna, ta hellre mycket mjöl på bordet
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 475 g Rågsikt 1/2 tsk Anis (stött) 1/2 tsk Fänkålsfrön (stött) 1/2 dl Mörk sirap 1 tsk salt 50 g smör (rumstempererat) 25 g Jäst 3 dl vatten
Frukostbullar i olika former är som bekant något jag bakar med jämna mellanrum. Den här gången hade jag några dl av olika mjölsorter som låg och skräpade i mjöllådan som jag ville göra av med, så det blev lite improviserade men likväl fina och goda bullar
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.