Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Vill du ha dessa som en huvurätt kan du avnjuta dem med yoghurt och sallad bredvid. Riv eller smula den, blanda eventuellt med örter, lök, paprika eller sesamfrön om du vill ha det i
Pirogermed tacofyllning. dryga ut färsen med grovt rivna morötter, vitkål och/eller svamp). Lägg den tacokryddade köttfärsröran i botten av pajskalet, fyll på försiktigt med äggstanningen
Pensla pirogernamed uppvispat ägg och strö över flingsalt och basilika. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Varva spenatfyllningoch fetaost på ena halvan av degen. Pensla pirogernamed uppvispad äggula. Idag testade vi att göra glutenfria piroger bakade på mandelmjöl
Jag gjorde två varianter på pirogerna, en med köttfärsfyllning och en med ost och skinka. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Finstrimla kalkonköttet och blanda med smulad fetaost, keso, persilja, salt och peppar. Imorgon får jag äntligen ta bort mitt bandage och börja använda min fot lite
Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt. Enkelt och mycket gott. Smaka av med salt, peppar och ett par droppar olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.