Mixa ärtor, solrosfrön, parmesanost i en mixer, tillsätt oljan lite i taget. Servera med nykokt pasta och god skinka samt strö gärna över lite hela solrosfrön eller ännu bättre
Perfekt till julbordets köttiga delar, som julskinka, köttbullar och revbensspjäll. Till sillbiten är det en pilsner med hyfsad beska och en lille én som de säger i vårt södra grannland
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Till såsen använder du rökt skinka, kassler eller bacon. Blanda ner skinkan och en klick smör. Så här i sommartider är det skönt med mat som går snabbt och lätt att fixa till
Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar. Skär den skivade skinkan i långa stänger och sedan i små, små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.