Jag gjorde denna tårta i helgen till 18 personer (Vuxna och tonåringar) och 6-dubblade då grundreceptet och gjorde då två bottnar (Två långpannor) och la dem på varandra
Gör botten någon dag innan så sparar du tid När du ska montera tårtan. Börja montera tårtan. Ta tårtbottensrämsorna och lägg varanat lager m chokladmousse och varanat m jordgubsmousse och rulla i hop som en skivad rulltårta
Ställ tårtan i kylen till serveringen och garnera med physalis. Ugn. 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Spara lite fromage att breda över och runt hela tårtan så att marsipanen fastnar. Täck tårtan med marsipanen och tryck fast den runt kanten och skär bort överflödig marsipan
Spackla tårtan med grädde runt om och ovanpå så att det täcker överallt. Bryt marängerna i bitar som är ungefär samma höjd som tårtan och fäst dem runt kanterna
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.