Förra fredagen blev det en pajmedädelost, broccoli, färska champinjoner och bacon. Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelostoch broccolibuketter i pajskalet
Kavla ut pajdegen eller tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel. När pajskalet är förgräddat lägger du i broccolin och strör över skinkan och den lagrade osten
Fyll det förgräddade pajskaletmedkrabba, salladslök, gräslök, dill och västerbottensost. Ikväll lagade jag en paj som fylldes medkrabba, salladslök, gräslök, dill, västerbottensost samt sparris
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.