Pasta al funghi är en klassisk pastarätt som finns i lite olika varianter. Medchampinjoner kallas den bara al fungi, med karljohansvamp heterden al funghi porcini och med blandad skogssvamp al funghi di bosco
Ofta när du beställer in enpasta carbonara så möts du av en vattnig gräddig pastamedlite bacon. Vill man så kan man tillsätta lök menegentligen ska detinte finnas medheller
Sätt på vatten till pastan. Lägg i en panna med höga kanter. Ansa, dela och skölj purjlöken. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål
Blanda medpastan. Sätt på vatten till pastan och koka denenligtanvisningen på förpackningen. Smaka av med salt, nymalensvartpeppar och tillsätt basilika ellerpersilja och parmesanost
Låt sjuda ihop till en sås och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra. 1 Koka pastaenligtanvisningen på förpackningen. 2 Häll grädde i en kastrull och smula nerosten. 3 Värm olja i enstekpanna och stek lök och svamp tills något mjuka. 320 g pasta. 1 dl grädde. 100 g ädelost. 250 g champinjoner, delade. 5 tsk svartpeppar
Just nu är skogenheltbelamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än enpastamedmängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av medlite av den, ett glas rött vid sidan skadar inteheller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.