3 riktigt
stora äpplen (jag gillar aroma som är frisk i smaken)
10 medelstora
saltgurkor
(helst polska saltgurkor av märket Polan eller andra saltgurkor inlagda i endast vatten
salt och socker. Felix som innehåller även andra ingredienser är inte goda till denna sallad)
1 liten
purjolök
1 stor
gul lök
3-4 msk
äppelcidervinäger
1 burk
majonnäs (helst Findus äkta majonnäs)
Salt
Vitpeppar
Mängderna i receptet är en riktlinje och tycker man att det är för lite av något så justerar man vart efter med att tillsätta det som behövs för att balansera smaken.
125 g röda eller gula körsbärstomater½ mango, mogen2 st avokado½ rödlök, skalad och skall skivas i tunna skivor40 g babyspenat50 g baby salat-mix1 pkt cocktailmozzarella eller vanlig mozzarella skivad (à 125 g)½ dl pumpakärnor1 krm svartpepparen nypa flingsaltbasilika till dekorationArbetsbeskrivning
Påskens godsaker, bland annat förra årets påsksallad i repris, en massa goda (och fina) förrätter, dubbla efterrätter, amerikanska pannkakor, och äggjakt
Passar till min Påsksallad med mango, avokado och mozzarella. Ingredienser. 1 liten schalottenlök, finhackad1 msk flytande honung0,25 dl vitvinsvinäger½ dl rapsolja0,25 dl olivolja½ äpple, skalat och skivat i små tärningar½ tsk ingefära, finhackad3 basilika blad, grovhackade1 krm svartpepparen nypa saltArbetsbeskrivning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.